lauantai 29. toukokuuta 2021

Suosikkini luomumeikeistä

* PR-näytteitä
Kaukana ovat ne ajat, jolloin luomumeikit olivat paksuja, väreistä puuttui heleys, koska ei ollut saatavilla raikkaita luonnonpigmenttejä ja niiden levittäminen iholle tuntui nihkeältä. Tämän päivän luonnonkosmetiikkamerkkien valikoimista löytyy erinomaisia meikkejä, pysyviä, runsaspigmenttisiä ja pysyviä.  

Tässä on muutamia suosikkejani, jotka ovat jääneet omaan meikkipussiini.  


Baltialaisia kasviuutteita käyttävä luonnonkosmetiikkasarja Madarassa on myös meikkejä. Pääsin kokeilemaan niitä ensimmäistä kertaa tänä keväänä ja sieltähän löytyi heti muutama suosikki. 
Olen lukenut ja kuullut paljon kehuja Hyaluronic Anti-Pollution CityCC SPF15 -voiteesta ja aloitin kokeilun siitä.  CC eli colour correction on päivävoide, jossa on väripigmenttiä peittämässä hienovaraisesti punoittavia kohtia ja muuta ihon epätasaista väriä. Minulla on käytössä sävy Medium, ja se on hyvä yleispätevä väri. Jos iho tuntuu kovin kuivalta, laitan kosteusvoiteen alle, mutta usein tämäkin riittää. Tämä on mainio puolipilvisten päivien sävyttävä tuote, joka antaa kevyen aurinkosuojan. Voh vaihtelee noin 22-30 e välillä.

Toinen tuote, joka jäi meikkipussiin ja on ollut ahkerassa käytössä on The Concealer. (voh noin 20 e). Tämä nestemäinen peitevoide on sopivan ohutta silmien ulkonurkkien ja myös luomien punoituksen peittämiseen. Vaikka joskus tuntuu, että pitäisi peittää myös tummia silmänalusia, en laita niihin koskaan peitevoidetta, sillä se korostaa ryppyjä vaikka olisi minkälainen tuote - eli sinne vain kevyesti meikkivoidetta.

Madaran Skin Equal Soft Glow SPF15 (voh noin 30 e)meikkivoide on myös kulttituotteen maineessa, enkä ihmettele yhtään. Se on todella ohutta ja heleyttävää. Silti se tasoittaa hienovaraisesti ja jättää eläväisen pinnan. Meikkivoide sisältää ihoa täyteläistävää hyaluronihappoa, joka on 'luottoraaka-aineeni' myös ihonhoidon puolella. Aurinkosuoja tulee mineraalipiggmenteistä. Käytössäni on 40 Sand.
Erityismaininta myös kuvassa näkyvälle Velvet Wear huulipunalle, ihana roosahtava nudesävy, 31.

Jälleenmyyjät: luontaistuote- ja verkkokaupat, Jolie, Kicks, Sokos, Stockmann.
Boho Green Make-Up on ekologinen, eettinen ja edullinen luonnonkosmetiikkasarja Ranskasta. Laadukkaita, luonnonmukaisia kosmetiikkatuotteita, joissa yhdistyvät mielekkäät ja iloiset sävyt ja edulliset hinnat. Värikosmetiikan tuotteet ovat erittäin korkeapigmenttisiä ja kestäviä, joten ne soveltuvat erinomaisesti päivittäisen meikin lisäksi juhlameikkien tekoon. 
Kaikki tuotteet ovat luonnonmukaisia ja niissä on käytetty paljon luomuraaka-aineita. Osa tuotteista on vegaanisia. Tuotevalikoima koostuu silmämeikistä, huulimeikistä, meikkipohjista, puutereista ja poskipunista,kynsilakoistasekä siveltimistä.

Musta väri kuuluu omaan meikkipussiini itsestäänselvyytenä. Sekoitan puuterimaista mustaa luomiväriä esimerkiksi tummaan turkoosiin luomiväriin ja teen sillä rajaukset katsetta syventämään. Joskus teen rajaukset myös paksulla kajal-tyyppisellä jumbo-luomivärikynällä ja samalla kynällä piirrän ripsien tyveen, niiden alapuolelle rajauksen. Se häivyttää vaalean ihon näkyvistä ja terävöittää silmämeikkiä. Suorastaan rakastan noita pieniä käteviä rasioita, missä luomivärikin on.
Jumbo luomivärikynä voh 10,50 e.
Mattamusta luomiväri voh 9,90 e.


Jumbo huulimeikkikynän (voh 10,50 e) aivan ihastuttava pehmeä roosasävy 02 Vieux Rose on yksi parhaimmista ruusunvärisistä huulipunista.
Pyöreässä rasiassa oleva Compact Foundation, kiinteä mineraalimeikkipuuteri (voh 15,00 e), on voidemainen nimestään huolimatta. Eli se on käytännössä kiinteä meikkivoide, mutta käytän sitä itse peitevoiteen tavoin neutraloimaan nenän pielen punaisuutta ja poskipäiden couperosaa. 02 Beige Clair on hyvä neutraali sävy monelle ja itselle talviaikaan ja nyt kun iholla on hiukan väriä, 04 Beige Hale sulautuu huomaamattomasti ihooni. Tämä ei ole superpeittävä vaan luonnollinen, ja riittää jos peitettävää ei ole kovin paljoa.
Jälleenmyynti: ekoliikkeet, luontaistuotekaupat, lifestylemyymälät, kauneushoitolat sekä ekokampaamot.


Yksi saksalaisen luonnonkosmetiikan pioneeresta on 30 vuotta sitten perustettu Lavera. Kohtuuhintaisessa sarjassa on laajan ihonhoitovalikoiman lisäksi maskaroita, huulituotteita ja muutamia kasvomeikkejä. 

Luonnonkosmetiikka kuuluu kaikille, on sarjan perusajatus ja se näkyy myös hintatasossa.
Luonnollinen, ympäristöystävällinen ja kestävän kehityksen mukainen kauneudenhoito tulisi olla helppo valinta jokaiselle - näinhän sen pitääkin olla!


So Fresh Mineral Rouge Powder on hienojakoinen ja ihanasti kevyesti hohtava, aikuisemmallekin sopiva poskipuna. Oma suosikkini on kuvan alareunassa oleva 02 Plum Blossom - nimestään huolimatta se on hehkeä monille sopiva roosansävy. Voh 12,50

Sarjan huulipunassa, Beautiful Lips Colour Intense, löytyy monia pehmeitä sävyjä. Koska käytän vaaleita sävyjä, ihastuin väriin 46 Rosy Tulip. Vaikka se näyttää tosi vaalealta puikossa (kuvassa kolmas oikealta), se on kiva huulilla, koska on kuultava eikä lainkaan kalkkimaisen sävyinen kuten voisi kuvitella. Voh 10,50.

Lavera jälleenmyyjät kautta Suomen löytyvät täältä : http://lavera.fi/jalleenmyyjat/


Minkälaisia luomumeikkisuosikkeja sinulla on ja oletko kokeillut mitään näiltä sarjoilta?

Ihanaa viikonloppua,

Maarit4 kommenttia:

 1. Laveralta on tullut kokeiltua enemmänkin tuotteita ja siellä suosikkejani ovatkin ihanan pigmenttiset luomivärit.
  Ihan on sinun sävyisiä nämä tuotteet ja näillä saa varmasti upean ja heleän meikin aikaiseksi.
  Kaunista viikonloppua sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavera oli minulle aivan uusi sarja ja meikkien lisäksi löysin monia ihania vartalo- ja kasvotuotteita.
   Ihanan aurinkoista viikkoa Outi! <3

   Poista
 2. Hello Maarit,
  I do very little color in my face, I never use make-up, just a little powder, but your blogpost really made me want to buy make-up items. I know Lavera, I got lipsticks from it. I didn't know the other brands yet. I'll take a look at everything and maybe try makeup and concealer after all. I don't get any younger.
  Best regards
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Sigrid,
   Natural brands have nowadays very good makeup items, really worth trying. If you dont use that much colour makeup, blusher is one that really gives a healty glow and freshness for the face immediately, it's one of my fav's in colour.
   You are right that we don't get younger but we can help the nature a bit :)
   Wish you nice Sunday and weekend,
   best regards,
   Maarit

   Poista