sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Ihanampi kesätyyli - valkoinen mekko


Takana on aurinkoinen kesäviikko Merikarvialla - saattoiko niin helteisiä päiviä ollakaan kun nyt katselee ulos sateisessa ja harmaassa Espoossa! Viikko oli mummille melkoisen kiirus, sillä mukana oli 9-vuotias tyttärentyttäreni O, joka oli ensimmäistä kertaa elämässään näin pitkään pois kotoa ja kaipasi luonnollisesti erilaisia aktiviteetteja. Loma sujui mukavasti kaikenlaista puuhaten ja hän pääsi myös kuvaajaksi näihin asukuviin. 
Kiertelimme eräänä päivänä turisteina Merikarvian satamassa ja rannoilla ja siellä otimme myös nämä kuvat. Nöpönen on kuvattu upeassa Yyterissä, minne ajoimme viikolla peräti kahtena päivänä. Sanon tämn siksi, että meiltä on matkaa noin 60 km, eikä sinne tule ajettua pelkästään oleilemaan rannalle - vaikka kyllä pitäisi, niin hieno kokemus se taas oli.Valkoinen on itseoikeutettu, raikas kesäväri. Kuvissa olevan second-hand pellavamekon olen saanut ystävältä (ihmettelen vieläkin miksi hän raaski luopua tästä!). Valkoinen on ainakin itsellä mekoissa kesäaikaan tai lomiin kuuluva väri, se ei ole tuntunut kotoisalta juuri muulloin. Lomareissuja ei ole tiedossa eikä ilmoistakaan aina tiedä, joten päätin, että tänä kesänä otan sen myös aktiivikäyttöön arkenakin ja kotona. 
Monesti valkoinen on liian läpikuultava mekkona, mutta alusmekko tekee siitä puetumman. Malli on romanttinen, mutta silti rento ja Adidaksen harmaa-valkoiset lenkkarit ovat sopivan kevyet ja kepeät tämän tyylisen mekon kanssa ja tekevät kokonaisuudesta myös entistä rennomman. 

 
Lyhyt nahkatakki sopii pariksi viileämmällä tai ison lämmittävän huivin voi kietaista hartioille. 
Onneksi O:kin suostuu käyttämään vielä mekkoja ja hän itse valitsi tämän valkoisen Yyterin-reissulle. 

Onko sinulla valkoinen mekko ja 'osaatko' käyttää sitä ihan arkena?

Maarit

13 kommenttia:

 1. Mulla oli vuosia valkoinen kesämekko, rakastan sitä, koska se malli oli jotenkin täydellinen. Lopulta käytin sen puhki ja nyt pari vuotta on ollut etsinnässä uusi täydellinen kesämekko. En ole sellaista vielä ihan löytänyt, mutta etsinnässä on ja tiedän, kun se oikea tulee vastaan. :D

  Ihanaa alkavaa viikkoa sinne. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen mekko ei ole helpoin löydettävä, sen on oltava just täydellinen kuten sanoit. Ja komppaan sua siinäkin, että sen kyllä huomaa kun kohdalle osuu. Toivottavasti löydät - nyt ainakin on valkoista tarjolla, koska on muotia, muulloin voisi olla lähes mahdotonta :)

   Aurinkoista viikkoa sinulle <3

   Poista
 2. Kiva mekko ja upeat maisemat. Koko kevään olen etsinyt valkoista pellavamekkoa, ei liian romanttista eikä liian leveää telttaa. Valkoinen väri olisi mieluinen, mutta tosiaan moni mekko on niin ohut, että kaikki kuultaa läpi.

  Viime viikko oli myös täällä tosi lämmin ja aurinkoinen. Kesäfiilistä! Nöpösellä varmasti kiva loma mummin kanssa. Eikös olekin kiva touhuta heidän kanssaan, mutta tosiaan tekemistä pitää keksiä koko ajan.
  Aurinkoa tulevaan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama kokemus, olen kokeillut monenlaisia valkoisia ja ovat jääneet kauppaan samoista syistä. Olen miettinytkin että pitäisi löytää valkoinen ohut alusmekko, mikä kävisi sitten monen kanssa.

   Joo tosiaan pari ensimmäistä päivää meni siinä, kun hän kyseli solkenaan mitä tehdään seuraavaksi, mutta sitten otettiin rauhallisemmin. Yyteristä hän tykkäsi kovasti ja onhan se ihana ranta myös lapsille.

   Ihanaa viikkoa Mari!

   Poista
 3. Aivan täydellisen kaunis mekko, niin ihana. Nämä teidän Yyteri kuvat on satumaisia kaikki. Aijai että kesä on ihana.

  kivaa viikon jatkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Tiia! Minusta tässä on parasta se, ettei mekko ole kuitenkaan liian hieno, vaan ihan arkikäyttöönkin sopiva ja siinä on hyvä olla.

   Aurinkoista loppuviikkoa ja mukavia kesäpäiviä <3

   Poista
 4. Niin kaunis, rento kesämekko. Sopii sinulle todella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli, tästä tulikin yhtäkkiä paras menomekkoni, niin paljon olen sitä käyttänyt - mökillä ja kotona...

   Poista
 5. IHANA KESÄMEKKO, SOPII AIVAN TÄYDELLISESTI SINULLE ♥
  mULLA ON VAIN VALKOISIA PUSEROITA JA LENKKARIT, JOTKA AINA SOTKEN...

  iHANAN NÄKÖISTÄ SIELLÄ mERIKARVIALLA ON JA UPEA HIEKKARANTA!!!

  IHANAA KESÄÄ SINULLE ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Sari <3
   Ei mullakaan lenkkarit pysy kauaa puhtaina, mutta onneksi ne kestää hyvin putsaamista.
   Yyteri on upea ranta, sinne kannattaa mennä käymään jos Porin suuntaan vie tie joskus.

   Samoin sinulle, kiitos - auringonpaistetta päiviisi <3

   Poista
 6. Dear Maarit,
  such a magical place and such beautiful pictures. I actually have to plan a vacation in Finland. You certainly had a great week and a lot of fun with your granddaughter. Your dress is wonderful and I understand that you want to wear this every day. I also have a white dress, a straight linen dress. I wear it often and on many occasions, sometimes openly as a light summer coat.
  I send greetings and a big hug
  Sigrid

  VastaaPoista
 7. Siis mitä, joku on oikeasti raaskinut luopua tuosta unelmasta. Valkoinen ja pellavaa, täydellinen. Ja sopii sulle täydellisesti just noiden tennareiden kanssa <3

  VastaaPoista