lauantai 31. heinäkuuta 2021

Hymy herkässä heinäkuussa

Heinäkuun viimeinen päivä. Tänään on ollut just sellainen ilma, mikä sopii omaan kroppaan. Lämpötila on pysytellyt 20 asteen kieppeillä, aurinko on paistanut ja kevyt tuuli on löyhytellyt mukavasti. Jos saisi tilata, tämä olisi mun ihanneilmani. 
En silti valita, tämä kesä on tähän asti ollut paras mitä muistan. Ei ole tarvinnut jännätä sataako vai myrskyääkö, ja tarkeneeko. Olemme olleet mökillä viikkokausia, välillä käyneet kotona hoitamassa asioita ja viettämässä aikaa läheisten kanssa. Lapset ovat olleet tänä kesänä paljon mökillä ja olemme saaneet viettää kallisarvoista aikaa yhdessä.


Kuuma kesä on tainnuttanut mökin pientareet, kaikki kukat on kuolleet eikä maljakkoon juuri ole muuta kuin kukkineita koiranputkia. Kun hain näiden nimeä monien putkien joukosta, tuli esille myrkkykoiso, joka on lähes identtinen tämän koiranputken kanssa, mutta tulin silti siihen tulokseen että nämä ovat koiranputkia, koska näiden lehdet ovat isommat ja monipykäläiset ja kukinto laakeampi. Tunnistaako joku?


Sauna on lämmennyt yhtä iltaa lukuunottamatta kaikkina päivinä, eikä tämä ilta tee poikkeusta.
Heinäkuu oli ihana! 
Mukavaa elokuuta kaikille!

Maarit


16 kommenttia:

 1. Koiranputkelta tuo minustakin näyttää. Itsekin tykkään koiranputkista, kokoan niitä lähiniityltä monia kimppuja maljakkoon kesäisin. Kesä on ollut täällä meilläkin päin upea, paljon hellettä. Nyt lomailen, vielä reilut pariviikkoa jäljellä ja rakastan elokuun hämyisiä iltoja, silloin voi jo tunnelmoida, sytytellä kynttilät ja lyhdyt.

  Ihana tuo teän mökki ja niin tyylikäs leidi kuvissa, ihanaa elokuuta Maarit ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkin vielä lisää ja niin minustakin; mutta kyllä vähän säikäytti tieto myrkkykeison myrkyllisyydestä, huh.
   Upea kesä on ollut kautta Suomen. Sulla on siellä ihanaa vauvantuhinaa, lämpimät onnittelut vielä tätäkin kautta ja ihanaa loman jatkoa sinulle <3

   Poista
 2. Kauniit kuvat!💚

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Niin ihanalta näyttää koiranputket. Tämä on tavallaan ollut kyllä kesien kesä ja ollaan nautittu Porvoon ravintolaruoista urakalla. On kuin etelässä olisi reissannut. Hyvä kesä vaikka erilainen.

  Mökillä vietetty vaan yksi päivä jostain syystä.

  Ihanaa sunnuntaita Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putket ovat upeat maljakossa, vaikka ovatkin lähes rikkaruohoja luonnossa. Tutkin noita putkia lisää eilen ja tämä taitaa ollakin karhunputki...
   Huomasinkin että olet kirjoittanut Porvoon ravintoloista, pitääkin mennä lukemaan kooste. Mietin monesti omaa asuinpaikkaa, sieltä on ajomatkaa keskustaan ja monesti este sille, että lähtisi matalalla kynnyksellä syömään keskustan ravintoloihin. Pienellä paikkakunnalla tulee varmasti lähdettyä helpommin liikkeelle.
   Tänään herättiin harmaaseen taivaaseen ja vesisateeseen, lehtiä putoaa sateen mukana kuin lunta - ja heti iski ankeus, vaikka piha tykkää kyllä.
   Mukavaa uutta viikkoa Tiia <3

   Poista
 4. Katsopa vielä tämä sivusto: https://suomenluonto.fi/artikkelit/koiranputki-vuohenputki-vai-myrkkykeiso/
  Tämän perusteella näyttäisi myrkkykeisolta 😳

  Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merja,
   Kävin katsomassa tuon sivuston ja tutkin valtavan määrän kuvia netistä eilen. Minusta tuntuu siltä että kyseessä on karhunputki, sillä siinä on samanlainen 'kaulus' kohdassa, mistä oksa lähtee varresta. Myös lehtien kuvio ja koko näyttää samanlaiselta. Myrkkykeison lehdet ovat hivenen hennommat.
   En ollut tiennyt että yksi näistä putkista ukonputken lisäksi on noin myrkyllinen.
   Lämmin kiitos sinulle kommentistasi :)

   Poista
  2. Totta, näin varmaan onkin. Tuli tutkittua näitä aiemmin kesällä kun alueemme sanomalehti uutisoi myrkkykeisoista julkisilla uimarannoilla. Näytti, että omalla rannallamme kasvaa juuri myrkkykeisoa ja hävitettiin se. Mutta tuo sinun karhunputkimääritelmäsi näyttää kyllä näin maallikkobiologin silmään oikeaan osuneelta 👍 Liekö ollut meilläkin sittenkin niitä..?

   Poista
  3. Biologian opinnot ovat suoraan 70-luvulta ja tämä oli vain aistinvaraista arviointia ja tutkimista 😊

   Poista
  4. Sama juttu, itseeni viittasin tuolla maallikkoboilogilla 😊

   Poista
 5. Heinäkuu oli hyvä täälläkin! Vähän jännityksellä lähden aloittelemaan tätä elokuuta.
  Ihanaa elokuuta sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Outi, että loma sujui mukavasti, sillä jaksaa pitkälle.
   Toivotaan että elokuusi alkaa silti mukavasti <3

   Poista
 6. It's really nice for you in the cottage, dear Maarit, and it's great to hear that your family has been able to visit you so often. I wish you a great August too.
  lots of love
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This is our happy place, place to relax and spend simple nature life <3
   I wish you a nice August and sunny days Sigrid,
   with hugs Maarit

   Poista