keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Puuhylly wabi-sabin henkeen

Teimme mökille vanhasta laudasta puuhyllyn. Mökkikeittiön pieni teräksinen maustehylly vaihtui wabi-sabi -henkiseen kulahtaneeseen puuhyllyyn. Se oli ruostunut vähitellen talvien mittaan ja nyt se oli niin ruokottomassa kunnossa, että oli aika sanoa sille heipat. Ollaan otettu venereissuilla kyytiin saarten rantoihin ajautuneita lautoja juuri tällaisia hätätapauksia eli sisustuskuumetiloja varten ja nyt niille tuli käyttöä. Useinhan on niin, että mulla on ihan pikku idea, jonka mies lupaa laittaa. Ja kun sitä pikkujuttua aletaan väsäämään, siitä tuleekin isompi homma. Joko ei olekaan sopivaa ruuvia tai sopivia kiinnikkeitä tai muuta yhtäkkiä ilmenevää. Nyt oli kaikki tarvikkeet, lautakin melko suora ja homma sujui nopeasti. Kaunis ajelehtinut lautavanhus muuttui silmää hivelevän kauniiksi hyllyksi.


Wabi-sabi on peräisin Japanista - se on sanonta, elämäntapa, tyyli. Se on epätäydellistä, elämää nähnyttä, ränsistynyttä kauniilla tavalla. Kuin tämä lauta, jonka alkuperää emme koskaan saa tietää, mutta joka jatkaa elämäänsä meidän mökillä keittiön tärkeimmällä paikalla. Laudan toinen pää on vielä sahauksen jäljiltä ja mietin mitä sille tehdään. Ehkä saa olla noin ensi kauteen ja katsotaan mitä valo tekee sille.

Onko teillä otettu 'romua' sisustuskäyttöön ja minkälaisia ideoita olisi jakaa meillekin?

Maarit


4 kommenttia:

 1. Ompas kivannäköinen hylly ja muutenkin kaunista siellä.
  Oikein mukavaa ja rentoa kesän jatkoa sinne ♥

  VastaaPoista
 2. Vanhoista laudoista saa tehtyä vaikka mitä ihanaa. Minäkin olen tehnyt niistä esim. tuikkulyhtytelineitä ja naulakoita.
  Todella kaunis tuli tuosta hyllystä.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
 3. Oh Maarit, we also build and tinker a lot with old things or boards. And do a lot of things ourselfs. (I often get the idea and my husband is the craftsman).
  Your shelf has turned out beautifully and fits perfectly into the cottage. I like it very much. Great idea.
  We are currently in the process of preparing a holiday apartment, our old office, it takes a long time because we only work on it every now and then. But we want to rent out from August/September. If you are interested, take a look at Instagram @goholoft
  Best regards
  Sigrid

  VastaaPoista
 4. Kaunis hylly, sopii tuohon paikkaa ja väreihin hyvin.

  VastaaPoista