sunnuntai 15. elokuuta 2021

Kotimaista kauneutta herkälle iholle

/ sisältää testaukseen saatuja pr-tuotteita /


Keräsin tähän kirjoitukseen kolme kiinnostavaa suomalaista ihonhoitosarjaa, jotka elävät tämän päivän hengessä. Ne on kehitetty ja valmistettu Suomessa ja tuotteissa kiteytyy herkän ja helposti reagoivan ihon kotimainen osaaminen. Yhteistä näille on tietynlainen yksinkertaisuus, mahdollisimman vähän eri raaka-aineita eli on käytetty vain niitä mitkä on tieteellisesti todettu hyväksi herkälle iholle. Nyt ollaan muutenkin siirtymässä monivaiheisesta ihonhoitorutiinista yksinkertaisempaan. Paljon puhutaan myös ihon suojamekanismin vahvistamisesta, etenkin herkällä ja punoittavalla iholla, pre- ja probiooteista. Ihoa ei tulisi myöskään ylihoitaa ja näin mahdollisesti aiheuttaa lisää iho-ongelmia. Kasvohoidossa käydessäni minullekin on kerrottu, että ruusufinnistä ja couperostasta kärsivää ihoa ei saisi hieroa lainkaan, koska se voi aktivoida niitä, vaan painella lymfahoidon tyyppisesti.

Poimin juttuun näytteinä saamiani uutuuksia, jotka edustavat näitä ajan hermolla olevia ihonhoidon suuntauksia ja ennenkaikkea ovat suomalaista kosmetiikkaa parhaimmillaan.
Tuotteet on kolmessa eri hintakategoriassa: alle 10-20 e (Murumuru), 20-30 e (Favora) ja 39-69 e (Circulove).


Circulove - fermentoitua, vastuullista ihonhoitoa

Uusi kotimainen 100% vegaaninen ja luonnonmukainen sarja on kompakti, vain neljä tuotetta sisältävä ravintorikas sarja kaikenikäisille. Circulove haluaa vähentää kulutusta ja tehdä ihonhoidosta mahdollisimman helppoa. Ihon oman mikrobiomin luonnollista tasapainoa vahvistavat tuotteet sopivat myös kaikkein herkimmälle iholle. Sarjan filosofia on "less but better" ja on ajan hermolla siinäkin mielessä.
Sarjan minimalistinen ihonhoito-ohjelma sisältää neljä monitoimituotetta:

DAY Suojaava päivävoide SK 20 30 ml
SMOOTH Hoitava kasvoöljy 30 ml
CALM Hoitava kasvo- ja silmänympärysseerumi 30 ml
WASH puhdistusöljy kasvoille 30 ml
 
Circulove on puhdasta luonnonkosmetiikkaa ja nämä ovat sen tärkeimmät raaka-aineet:

Probiootit ja prebiootit, jotka vahvistavat ihon omaa mikrobiomia (mm. fermentoitu kaura, puna-apila, hopeapaju, puolukka ja tapioka)
Ruokatuotannon ylijäämästä hyödynnetyt marjat: vadelma, mustaherukka ja mansikka sisältävät runsaasti antioksidantteja sekä välttämättömiä rasvahappoja (omega, GLA)
Elintarviketasoiset, puhtaat ja hoitavat luonnon öljyt, kuten Camelina öljy Suomesta
Tuotteiden raaka-aineista keskimäärin 85 % tulee Suomesta ja Circuloven verkkosivuilta löytyy jokaisen raaka-aineen alkuperä ja hinnat https://eu.circulove.com/products/.

Pakkaukset ovat täysin biohajoavia ja niissä käytetystä kierrätysmuovista 30 % on kerätty valtameristä poimitusta roskamuovista. Tuotteet on pakattu käytössä käteviin 30 ml pumppupakkauksiin - arvostan sitä, kun tuotteet saa pakattua näppärästi meikkipussiin!

Itselläni on ollut testattavana superpehmeä ja hellävarainen Puhdistusöljy, joka poisti täydellisesti meikin. Käytän sen verran tummasävyisiä meikkivoiteita ja bronzeria, että näkee hyvin jos vanulappuun jää jotain rippeitä. Ihoa ei kiristänyt yhtään, kun huuhtelin öljyn pois kasvoilta. Toinen tuote, minkä sain PR-näytteenä testattavaksi, on hoitava kasvoöljy. Se on sopivan ohutta öljyä, silti ravitsevan tuntuista ja mielestäni sopii mainiosti myös sekaiholle. Olen usein korvannut voiteenkin hyvällä öljyllä, sillä öljy tekee lähes poikeuksetta kaiken: kosteuttaa, pehmentää, heleyttää, tasoittaa näkyviä ryppyjä.


Apteekkikosmetiikkasarja Favora - hellävaraista herkälle iholle

Kotimainen Favora-sarja on kehitetty herkkäihoisille ja kaikille niille, jotka arvostavat arjessaan laadukasta ja toimivaa ihonhoitoa. Aiemmin sarjassa oli perustuotteita, mutta parin vuoden aikana se on kasvanut uusilla, mielenkiintoisilla uutuuksilla ja on nyt varteenotettava herkän ihon hoitosarja. 

Ensin pieni tietoisku herkästä ihosta, sillä sitäkin kysytään usein. Mikä tahansa ihotyyppi voi olla herkkä. Tunnusmerkkejä ovat esimerkiksi punoitus, kutina, kuumotus ja/tai kiristävä tunne. Ihon herkkyyteen vaikuttavat muun muassa perinnölliset taipumukset, elintavat ja ilmastolliset tekijät. Herkän ja helposti reagoivan ihon hoidossa avainasemassa ovat rauhoittavat, suojaavat ja vahvistavat tuoteominaisuudet.

Favora-tuotteet sisältävät tarkkaan valittuja, puhtaita ainesosia, joita iho tarvitsee voidakseen hyvin. Lyhyet ainesosaluettelotkin sen kertovat: tuotteet sisältävät vain sen, mitä herkkä iho tarvitsee voidakseen Koko Favora-sarja on kehitetty yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa. Pakkausten Allergiatunnus takaa, että tuotteet eivät sisällä hajusteita, väriaineita tai muita yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia. Erityisesti tuoksuyliherkät on huomioitu Favoran tuotekehityksessä. Favora-sarjaan kuuluu 18 tuotetta.

Kesän mittaan testaamistani tuotteista valitsin tähän juttuun nämä kaksi: Kosteuttava ja suojaava päivävoide SK30 ja Rauhoittava ja kosteuttava seerumi.
Tämä on kohtuuhintainen parivaljakko herkän ihon hoitamiseen. Päivävoiteessa on kostetuttavaa betaiinia ja E-vitamiini suojaa ja vahvistaa herkkää ihoa. Voide imeytyy nopeasti, iho tuntuu pehmeältä ja on mitä parhain aurinkoisten päivien kosteusvoide, kun tarvitaan aurinkosuojaa. Voiteen alle laitettava seerumi on hyvin imeytyvää ja sen sisältämä (oma suosikkiraaka-aineeni) hyaluronihappo täyteläistää ja kosteutta lisäämällä auttaa vähentämään näkyviä ryppyjä.


Muru Muru - lähituotettua suomalaista luonnonkosmetiikkaa

Sarjan takana on kotimainen yritys Naviter, jonka erityisosaamisen alue on herkän ihon hoito ja luonnonkosmetiikan valmistus. Yritys valmistaa itse myös muutamia raaka-aineita, joten kyseessä on todellinen lähikosmetiikka. Muru Murulla on luonnonkosmetiikan sertifikaatti Fi-Natura, joka kertoo kuluttajille tuotteen luonnollisuudesta, ekologisuudesta ja eettisyydestä. Fi-Natura on suomalainen voittoa tavoittelematon luonnonkosmetiikan sertifiointiyritys.

Muru Murussa käytetään ihonhoidon tähtiraaka-aineita kuten hyaluronihappoa, betaiinia, glyseriiniä ja vitamiineja. Nämä ovat ihoa kosteuttavia ja kirkastavia aktiiviaineita, jotka tuovat iholle sen kaipaavaa hehkua ja heleyttä. Suomen luonnosta saatavat mehukkaat raaka-aineet hellivät herkkää ihoa kuten antioksidanttinen vadelmavesi, ruusunmarja- puna-apila- ja nokkosuute.  

Näitä olen käyttänyt: 
Normaalin ja kuivan ihon kasvovoide Rosehip Glow on tehokosteuttava ja ihoa heleyttävä voide sekä yöksi että päiväksi. Pidän tästä ajatuksesta, että yksi ja sama hoitovoide sopii ympäri vuorokauden - se on yksinkertaista ja ennenkaikkea vastaa tämän päivän vaatimuksiin.

Anti Stress kasvoöljy on mehukas yhdistelmä marjojen voimaa. Ihoa hemmottelevat kosteuttava ja kirkastava ruusunmarjaöljy, antioksidanttinen vadelman siemenöljy sekä ihoa pehmentävä viinirypäleen siemenöljy antavat lisätehoa ihonhoitoon. Kun iho tuntuu kuivalta, öljy on erinomainen keino antaa sille ravitsevuutta ja pehmeyttä.  Kasvoöljyä voi sekoittaa myös voiteen sekaan tuomaan lisää hoitavuutta.Ovatko nämä sarjat tuttuja ja mitä tuotteita olet itse mahdollisesti käyttänyt? Onko luonnonkosmetiikka lähellä sydäntäsi?

Maarit


10 kommenttia:

 1. Favora on tuttu ja olen kyllä tykännyt. Muru Muru vai miten se kirjoitetaan, on mielestäni todella suloinen sarja. Pitäisi joku kerta hankkia joku tuote käyttöön. Kasvoöljy esimerkiksi kuulostaa houkuttelevalta.

  Ihanaa ja aurinkoista uutta viikkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, nyt nämä Favoran uutuudet olivat superihanat ja kuulinkin Orionilta, että tuo SPF-voide oli niin suosittu, että on nyt juuri loppu varastosta.
   Varmasti tykkäisit Muru Murusta :)

   Terkkuja sateen keskeltä Tiia <3

   Poista
 2. Herkän ihoni takia olen aina varovaisesti testannut luonnonkosmetiikkaa. Ihana nimi Muru muru, tuon nimisen sarjan tuotteita voisin kyllä testailla :)
  Kaunista viikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, olen itsekin tosi varovainen. Probioottiset tuotteet mitkä vahvistavat ihon omaa suojamekanismia ovat toimineet loistavasti itsellä, mikä on ilahduttavaa.
   Muru Muru on superihana nimi!

   Mukavaa elokuuta Outi, sateesta huolimatta <3

   Poista
 3. Tykkään luonnoskosmetiikasta, mutta en arvota sitä muun kosmetiikan yläpuolelle. Osa on tuttuja, varsinkin Muru Murulla on aivan ihan C-vitamiiniseerumi. :)

  Ihanaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka paljon. Luomu-alueellekin tulee uutuuksia lähes satamalla. Seerumi on ihana munkin mielestä!

   Kivaa päivää, sateesta huolimatta Jonna <3

   Poista
 4. Tuo Circuloven puhdistusöljy täytyy testata. Olen todennut puhdistusöljyt tomivimmiksi, meikit lähtevät helposti hankaamatta, eivätkä ärsytä silmiäni tai ihoani.

  Muru Murun Rosehip Glow-voide yksinkertaistaisi ihonhoitoa, mikä on hyvä juttu ja Favoran kohtuuhintainen seerumikin kiinnostelee, vlillä on tullut huomattua, että hinta ei välttämättä takaa sen parempaa kokemusta. Joka iho on toki erialainen ja tuotteetkin toimitvat erilailla. Ihoani on luonnehdittu "vahvaksi", enkä reagoi (negatiivisesti) helposti tuotteiden vaihteluun, mutta toiset tuotteet toimivat paremmin kuin toiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä kanssasi puhdistusöljyistä, ne on parhaita. Puhdistaa eikä jätä liian kuivaa tunnetta iholle - ja on suorastaan ylellisen pehmeä iho.
   Ja siinäkin olen samaa mieltä, että monen erilaisen hintakategorian tuotteissa on loistavia. Olet onnekas kun ihosi on 'vahva', se varmasti kestää ja sietää enemmän, vaikka vaatiikin omalle ihotyypille sopivat hoitotuotteet.

   Poista
 5. Hei Maarit,
  Favora on tuttu vuosien takaa. Olen kokeillut MuruMurun BB voidetta, josta kyllä pidin. Ruusufinnistäni johtuen olen erittäin varovainen uusien tuotteiden kokeilussa. Olen jo pitkään käyttänyt mahdollisimman vähän tuotteita kasvoihin - mikä nyt myös tuntuu olevan trendi. Itse en koskaan käytä naamioita tai kuorintaa, enkä myöskään öljypohjaisia tuotteita. Samoin erillinen yö- ja päivävoide on mielestäni vaan myyntikikka :):)
  Sai viime marraskuussa ihotautilääkäriltäni Skinoren- voiteen joka on ollut paras apu ruusufinniini. Näppylät, punoitus, kuumotus ja kutina on poissa. Iho loistavassa kunnossa - 25v "kärsimisen" jälkeen. Kokeilin Soolantra- voidetta ( josta kysyin kokemuksista sinultakin ) mutta minulla voide pahensi vaivaa entisestään :(

  Kiitos taas ihanasta blogista, inspiroidun aina jostain - nyt taidan vaihtaa väsähtäneet kesäkukat syysastereihin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että herkälle iholle ja myös ruusufinnistä kärsiville yksinkertainen hoitorutiini on usein paras, koska iho ei pidä/siedä paljoa käsittelyä. Oma kokemukseni on, että ihoni on sietänyt hyvin esimekiksi kosteuttavia naamioita ja myös kuorintaa, kun se on rakeeton eli entsymaattinen. Mutta harvakseltaan kuorintaa.
   Päivävoide käy yöksi useinmiten, kunhan ei käytä spf-kertoimella varustettuja sillä niitä ei suositella yöksi. Ja onhan monia 24H tuotteita, jotka on nimenomaan tarkoitettu sekä että. Olen itsekin käyttänyt samaa kosteusvoidetta ja öljyä aamuin illoin, ja iho on tykännyt.

   Ihanaa kuulla että sait helpotuksen ruusufinniin! Itsellä näistä kahdesta voiteesta Soolantra toi avun, kuten muistakin :) Näin se on, ruusufinniä on vaikea hoitaa eikä kaikki sovi kaikille. Mutta eikö ole huojentavaa, että se on pois! <3

   Ja kiitos sinulle tuhannesti taas mieltä lämmittävästä viestistäsi - hyvää syyskesää!

   Poista