keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Kuuloverkko - kuulotestiin ilman lähetettä (+tarjous)

 / Kaupallinen yhteistyö: Kuuloverkko /

Etkö kuule kunnolla - kuulontutkimukseen pääsee ilman lähetettä 

Tiesitkö, että kuulon alenema voi tulla kenelle tahansa, iästä riippumatta? Kuulo on kuluva aisti eikä aina tiedä mistä sen heikkeneminen johtuu. Säännöllisesti kuulon tutkimuksissa käyminen on kokonaisvaltaista itsestään huolehtimista siinä missä gynekologin käynti tai verenpaineen mittaus. Suositus on, että kuulo tutkittaisiin 2-3 vuoden välein. Kuulon alenema voi häiritä elämää eikä sitä välttämättä pysty itse huomaamaan ja sitä saattaakin syyttää muita, että he puhuvat liian hiljaa. Tilanteeseen tottuu hiljalleen eikä tajuakaan tilanteen huononemista. 

Kuulon voi tutkituttaa nykyään vaivattomasti ilman lähetettä tilaamalla yksinkertaisesti ajan täältä: Kuuloverkko ajanvaraus ja yhteystiedot.

Kävin itsekin kuulotutkimuksessa ja kerron lopussa, miten se sujui. 

Kuuloverkko, sinun kuulokumppanisi

Kuuloverkko on edelläkävijä kuulonhuollon asiantuntijana. Huoli omasta tai läheisen kuulosta voi olla suuri. Kuuloverkko ymmärtää kuulemisen merkityksen elämässäsi ja on sinulle kanssakulkija, jolta saat tietoa, myötäelävää tukea ja asiantuntevaa apua. Kuuloverkko haluaa, että voit nauttia elämäsi äänistä – että voit mennä, tehdä ja kuulla mitä haluat.

Miten tiedät onko kuulosi alentunut?

Tässä on muutamia asioita, mitkä ovat merkkejä mahdollisesta kuulon heikkenemisestä: 

* tuntuuko, ettet kuule korkeita ääniä kuten ennen?

* väsytkö helposti tilanteissa ja paikoissa, joissa on paljon ääniä?
* entä joudutko varmistaman usein, että kuulit toisen puheen oikein?
* onko vaikea hahmottaa, mistä suunnasta kuulemasi äänet tulevat?
* kuuletko jatkuvasti ympäristöstä riippumatonta suhinaa tai vinkumista?

Mitkä asiat aiheuttavat kuulon alenemaa?

Ensimmäisenä esille tulivat nyt niin suositut nappikuulokkeet, joita näkee lähes jokaisella oletpa lenkillä tai istut metrossa. En ollut itse ajatellut ollenkaan niiden käyttöä, mutta kun audionomi avasi asiaa, totuus valkeni. Nappikuulokkeista ääni menee korvaan keskitetysti pieneltä alueelta ja rasittaa kuuloelimiä valtavasti päivittäin ja pitkään käytettynä. Kuulokkeilla äänenvoimakkuutta usein lisätään huomaamatta niin että jo vieressä oleva kuulee mitä kuulokkeista kuunnellaan. Myös jatkuva metelissä eläminen saattaa vaikuttaa kuulon heikkenemiseen ja itselleni tuli mieleen koulu- tai päiväkotimaailma, missä joutuu altistumaan päivittäiselle taustahälylle, varsinkin isoissa lapsiryhmissä.

Näin voit vaalia kuuloas
i

Kuulon alenema on hitaasti etenevä, joten suojele korviasi aina ja missä vain on mahdollista. Lepuuta korviasi! Ole välillä hiljaisuudessa, poistu paikalta kun koet häiritsevää meteliä, pidä laitteet kotona hiljemmalla äläkä pidä useita laitteita yhtä aikaa päällä - tässä vain muutamia esimerkkejä, joilla voit vähentää häiritsevää ja yhtäaikaista melua arjessasi. Yleismeteli on tämän päivän ilmiö, ikävä ilmiö. Jo pienestä pitäen lapset katsovat puhelimesta tai muulla älylaitteella päivittäin ohjelmia, missä kimitetään ja huudetaan, valot ja värit vilkkuen. 
Huomaan itse, etten voi sietää meteliä - sanon sen näin voimakkaasti, koska sydämeni alkaa pomppimaan ja kertakaikkiaan säikähdän kuullessani kovan yhtäkkisen äänen tai jos joku puhuu todella kovaa liian lähellä. Se on varmasti luontainen tapa suojella kuuloaan ja osaltaan hieman yliherkän ihmisen reagointia.

Oma kokemukseni

Työelämässä vaikeita tilanteita kuulemisen kanssa olivat esimerkiksi kokoukset puhelimen välityksellä englanniksi, ja tunsin usein, että oli vaikea kuulla ja ymmärtää kokonaisuutta. Laitteet eivät olleet ehkä parhaita, vieras kieli, keskustelun aihealue, epäselvä ja liian nopea puhetapa - tässä monia seikkoja, joiden vuoksi päättelin, että en kuule hyvin. Nämä tilanteet rasittivat myös valtavasti ja veivät energiaa - juuri niitä seurauksia, mitä kuulon heikkeneminen saa aikaiseksi. En tietenkään mielelläni hakeutunut niihin, mikä oli myös luonnollista. Eli tavanomainen polku ja kierre.

Kävin tämän yhteistyön puitteissa Kuuloverkossa audionomin tekemässä kuulotestissä. Testin alussa keskustelimme miten itse koen kuuloni, missä tilanteissa koen haasteita kuulemisen kanssa. Itse kuulotesti tehtiin äänieristetyssä lasikopissa. Korville laitettiin kuulokkeet ja sain käteeni laitteen, jota piti yksinkertaisesti painaa aina kun kuulin äänen. Äänialueita oli useita, matalasta korkeaan ja se kesti kymmenisen minuuttia.
Yllätyksekseni kuuloni oli keskitasolla eli hyvä, ainoastaan korkeampien äänien kohdalla oli kuulo heikentynyt. 

Asiakas päättää itse - yksityinen vai julkinenJos kuulosi huolettaa ja haluat edetä asiassa nopeasti, varaa aika Kuuloverkkoon, sillä sinne pääsee varsin nopeasti. Tarkistin juuri tilanteen ja ensimmäisiä aikoja oli jo parin arkipäivän päähän. Kun sitten olet käynyt tarkistuttamassa kuulosi ja jos havaitaan, että tarvitset kuulokojeen, voit edetä kahdella tavalla. Joko yksityisesti Kuuloverkon kautta tai yleisen terveydenhuollon kautta eli ottamalla yhteyttä terveyskeskukseen ja varaamalla aika lääkärille. Audionomin tekemästä kuulontutkimuksesta kannattaa heti ajanvarausta tehdessään kertoa.
Kuuloverkkoon pääsee nopeasti ja sitä kautta voi ostaa yksityisesti kuulokojeen heidän laajasta kojevalikoimasta, joka räätälöidään aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan kuten silmälasit.

Kuulotutkimuksen hinta Kuuloverkossa on 85 e (lopussa on tarjous)
Kuulokojeiden hinnat alkavat n 1000 e.

Kuulo ei uusiudu. Kun se on alentunut, se ei itsestään korjaannu - edes ajan myötä.  Siksi on tärkeää reagoida nopeasti, ettei aivot ehdi tottua tilanteeseen ja kompensoida puutteellisesti toimivaa kuuloaistia.  Mitä aikaisemmin alenema huomataan, sitä paremmat mahdollisuudet on tottua kuulokojeen käyttöön ja saada  korjattua alentunutta kuuloa sekä parantaa omaa elämänlaatua. Kuuloverkon sivulta voi myös ladata oppaita, mistä löytyy tietoa kuuloon, kuulonalenemiseen sekä tinnitukseen: (Kuuloverkon oppaat).
Kuuloverkon toimipisteitä löytyy Helsingistä, Tampereelta, Järvenpäästä ja Hyvinkäältä.

TARJOUS

Nyt sinulla on mahdollisuus tarkistuttaa kuulosi, varaa aika Kuuloverkosta ja mainitse koodi BLOGI, saat tutkimuksen hintaan 49 e. Tarjous on voimassa 15.10. asti.
Suora linkki: Kuuloverkko - asiakaspalvelu ja ajanvaraus.

Oletko sinä koskaan huomannut tai miettinyt, ettet ehkä kuule riittävän hyvin? Tiesitkö, että kuulontutkimukseen voi päästä ilman lähetettä?

Maarit
5 kommenttia:

 1. Ihan valtavan tärkeä aihe ja hienosti koottu postaus. Ja mikä tarjous!
  Minulla on aina ollut ehkä vähän huonompi kuulo, kun korvakäytävät ovat normia ahtaammat ja pienenä jouduttiin käydä puhdistuttamassa ne lääkärillä, kun topsypuikolla ei onnistunut.

  On muuten niin totta, että kuulokyky joutuu koetukselle tässä nykymölymaailmassa, monesti kotona nautin vaan hiljaisuudesta, enkä laita musiikkia ollenkaan päälle ja televisiokin saa olla hiljaisemmalla.

  En muuten tiennyt, että kuulontutkimukseen voi päästä ilman lähetettä, täytyypä nyt tutkiskella asiaa ja toimia. Ihanan lämpöistä iltaa sinne <3

  VastaaPoista
 2. Olipa hyvä postaus ja hyvin kerroit noita syitäkin kuulon alentumiseen. En ollut itsekään ajatellut noiden nappikuulokkeiden vaikutusta kuuloon. Välillä mietin, että varmasti työni koko päivän melussa tulee jossakin vaiheessa vaikuttamaan kuulooni, mutta toistaiseksi en ole vielä huolissani asiasta. Pitäisikin varmaan käydä kuulotestissa.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
 3. Sinä se osaat kirjoittaa taidolla aiheesta kuin aiheesta. Kuulonalenema ja tinnitus ovat itselleni surullisen tuttu osa elämääni. Tinnitusmasterista kuulokojeessani on ollut valtavasti hyötyä. Aaltojen kohinaan on hyvä nukahtaa, kun se peittää rasittavan ininän päässäni. Työterveyden kautta tilanne on ollut kätevintä ja edullisinta hoitaa. Laitteet ovat arvokkaita ja olen onnekas, että työni puolesta on ollut mahdollista saada hyvää hoitoa kuuloasioissa.Kohta olisi taas aika säätää laitteen asetuksia. Siellä sisällä on pieni tietokone, joka Taysin kuulokeskuksessa kytketään isoon näyttöön, josta hoitaja näkee monenlaista sen käyttöön liittyvää dataa. Erikoinen ilmiö on se, että hälyisessä ympäristössä paristo kuluu nopeasti, mikä johtunee siitä, että laite "elää" ääniä rekisteröiden ja niihin reagoiden suojatakseen kuuloani. Laite on niin pieni ja sievä, ettei sitä edes huomaa ja sainhan valita itseäni eniten miellyttävän värin. Hopeinen pikkulaite on pelastanut yöuneni ja lisännyt hyvinvointiani valtavasti. Itsekin olen ääniyliherkkä, mikä saa vapaa-ajalla välttelemään äänekkäitä paikkoja. Meren kohina on parasta "terapiaa".
  Iltaterveisin Tuija

  VastaaPoista
 4. Huikean kattava ja informatiivinen postaus. Suuret kiitokset tästä. Tiedän sukulaisia, joille vinkata tästä ja ei ole todellakaan pahan hintainen tuo kuulotesti. Täällä kuullaan vielä hyvin, mutta kyllä se aika koittaa, että itsellekin on tarpeellista käydä testauttamassa kuulo.

  Ihanaa viikonloppua Maarit. <3

  VastaaPoista
 5. Kuuloni on alentunut 13-vuotiaasta asti, jolloin se oli ensimmäistä kertaa huomattu, mutta tuohon aikaan mitään ei asialle voinut tehdä. Minä en kuule useilla aaltopituuksilla olevia ääniä, osa niistä on käytössä ihmisten puheissa. Joten esim. ravintoloissa en pysty kuulemaan mitään, jos puhuja ei katso minuun. Luen nimittäin sujuvasti huulilta kolmella eri kielillä. Loput kielet ovat sitten niin ja näin. Puhelut ovat sitten asia erikseen 🤣.

  Mun pitäisi varmaan käydä tällaisessa tutkimuksessa selvittämään, joko nykytekniikalla on mahdollista parantaa tilannetta.

  VastaaPoista