maanantai 13. syyskuuta 2021

Syksyistä tunnelmointia Villa Annossa

Viime viikon kohokohta oli Villa Annossa järjestetty ihanan syksyinen kirjajulkkari-iltapäivä. Cozy Publishingin tunnelmalliset uutuusteokset: Ystäväkirja - My Soul Family ja Kukkia lautasella – Syötävän hyviä reseptejä, ovat just sopivaa luettavaa, ajateltavaa, katseltavaa ja kokattavaa hämärtyviin syksyn iltoihin. Tämmöisen kirjan voi hankkia itselleen tai antaa lahjaksi ja saaja on takuuvarmasti onnellinen.
Tilaisuus oli täynnä kaunista katseltavaa, sisustusmieltä virkistävää ja helittiinpä siellä myös makuhermoja.


Tia Höylä

Tia Höylän kauniin erityisessä Ystäväkirjassa käydään läpi sekä omaan elämään kuuluvia kysymyksiä että kirjan omistajan ja ystävän suhdetta vahvistavia. Yhteisten muistojen merkitys on noussut viimeisen vuoden kuluessa uuteen arvoon, kun olemme olleet pakotettuja eristäytymään ja ottamaan fyysistä etäisyyttä myös niihin kaikkein tärkeimpiin, sydämen valitsemaan perheeseen. 

”Idea My Soul Family -teoksen tarpeellisuudesta lähti siitä, kun lähin itse etsimään kirjakaupoista ystäväkirjaa, koska halusin viime vuonna kierrättää sellaista ystävilläni, vuorotellen postin kautta. Uskon edelleen vahvasti, että kaikki käsinkirjoitettu luo parhaat muistot.”, Tia kertoi. Kirjassa ei ole niitä tavanomaisia lempi- ja suosikkikysymyksiä ja se juuri tekee siitä ainutlaatuisen.

Ina Niiniketo


Kukkia lautasella tarjoaa tietoa ja reseptejä syötävistä kukista – mitä ja miten eri kukkia voi käyttää kotikeittiössä. Kukkien makumaailma laajentaa klassisen ranskalaisen keittiön tekniikoihin pohjaavat ohjeet uudella tavalla mielenkiintoisiksi. Kirjan tyylin inspiraationa toimi Pariisin kukkatorien loputon tarjonta. 
Monta vuotta Tukholmassa uraa luonut keittiömestari Ina Niiniketo on juuri palannut Suomeen. Bistroista kahden Michelin-tähden ravintoloihin työskennellyt Ina panostaa vahvojen makujen lisäksi sesongissa olevien, parhaiden raaka-aineiden valintaan. Uniikit annokset syntyvät yhtälailla rakkaudesta elegantin ajattomaan pariisilaiseen tyyliin, sekä japanilaiseen että pohjoismaalaiseen minimalistisuuteen.
Kirjassa on itse reseptien lisäksi mainioita vinkkejä mm kukkien kuivatukseen - eipä ole tullut kuivattua sitten oppikoulun!


Tilaisuus pidettiin Villa Annossa, joka on brändin showroom ja Anno & Friends on nyt mukana Helsinki Design Weekillä ja tämä näyttely on yleisölle avoinna 19.9. asti. Aukioloajat Anno / Instagram. Ehdottomasti käymisen arvoinen kaunis vanha rakennus ja seesteinen näyttely.

Anno on vuonna 2007 perustettu suomalainen brändi, joka etsii jatkuvasti kestäviä tapoja valmistaa ajattomia sisustustuotteita, pääosin luonnonmateriaaleista sekä GRS-sertifioiduista kierrätysmateriaaleista. Annon juuret ovat syvällä pohjoisessa elämäntavassa, jossa estetiikka ja toiminnallisuus kohtaavat. Anno tarjoaa tuotteita, joiden kanssa on hyvä elää.
Näissä kuvissa on syksyn uutuuksia sekä klassikkomalleja - kauniita lempeitä luonnon värejä sekä materiaaleja.Teppo Honkalan uniikkia puu-uunissa poltettua keramiikkaa


Kävin lopuksi vielä pihalla ihastelemassa lämmintä iltapäivää ja ihmettelemässä pysähtynyttä tunnelmaa. Villa Annossa asuneen rouvan pihalla villiviinit luikertelivat pergolassa vehmaana kattona ja vuorenkilvet rehottivat kallioilla valtavina vehreinä mattoina  - tämän nykyään niin boheemin runsaan pihan salaisuus oli kuulemma hoitamattomuus.

Kiitos Cozy Publishing ja Anno aisteja herättävästä iltapäivästä!

Maarit2 kommenttia:

 1. Minä niin haluaisin tuon kirjan itselleni. Täyttäisin sen ystävälleni Mialle, meillä kun on niin paljon yhteisiä ystävyysmuistoja.
  Kukkasin koristellut herkut ovat kertakaikkisen upeita.
  Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä voisi olla kuule kiva lahjaideakin, synttäri, joulu tai muu.
   Herkut hellivät kaikkia aisteja!

   Aurinkoista aamua sinulle Outi ja kiitos että kommentoit <3

   Poista