sunnuntai 24. lokakuuta 2021

Jollaksen kartanon uusi elämä & musta asu

Olen ihastellut tuota upeaa puukujaa ja sen päässä pilkottavaa kartanoa, kun olen ajanut paikan ohi kaverin luokse mennessäni. Kerrassaan ihmeellinen idylli Jollaksessa meren rannalla, modernien talojen kainalossa. Saimme kutsun mennä tutustumaan kartanon uuteen toimintaideaan kaverini Casa Mimin Sarin kanssa ja päätimme samalla kuvata muutamia asuja historiallisessa ympäristössä. 


1700-luvun kartanon uusina emäntinä toimivat Kahvila Kuumasta tutut Ria Sirén tyttärineen. Siellä voi saunoa ja pulahtaa meriveteen, nauttia illallista kynttilänvalossa ja juhlia ystävien seurassa.
Tiloja voi siis vuokrata tilaisuuksiin, synttäreihin, tiimipalavereihin tai mihin vaan. Rannalla on myös puusauna, jossa järjestetään Terhen saunayhteisön Hoitava Sauna -iltoja. Syksyn mittaan on myös mahdollisuus nauttia kuuden ruokalajin aasialaishenkinen illallinen ravintola Omadin loihtimana. 

Kartanosta on tarkoitus kehittää lifestyle-tyyppinen tila, jossa voi toteuttaa monenlaisia hyvinvointia ja viihtymistä tukevia tapahtumia. Lisätietoa tapahtumista löytyy Kuumahelsinki.com nettisivulta.


Kokomusta on ollut aina yksi suosikeistani ja laitoin pitkästä aikaa päälleni todella kapeat mustat farkut. Bleiseri on jäänyt myös täysin unholaan, enkä oikein tiedä miksi. Se on kuitenkin rento kunhan malli ei ole liian napakka ja sen asustaa vähemmän muodollisesti. Laitoin alle pitkähihaisen hyvin ohuen t-paidan, joka tuntui paljon mukavammalta kuin esimerkiksi paitis. Sirot muutaman sentin korolliset nilkkurit tekivät sutjakan yleisilmeen, mitä musta väri vielä korostaa. 
Lisäsin tuonne alimmaiseksi vertailun vuoksi kuvan, missä päälläni on leveämmät farkut ja aivan matalat kengät. Vaikka kengät on sirot, yleisilme on silti aika paljon raskaampi.  

Tämmöistä tällä kertaa, kokomusta on vaan aina tyylikäs ja takuuvarma päällepuettava. Käytätkö
sinä paljon mustaa?

Maarit

2 kommenttia:

  1. Yhdessä vaiheessa tuntui siltä, että vaatekaapissa ei muuta olekaan kuin mustaa, joten käytän :)
    Tuo Jollaksen kartano on upea ja miljöö myös. Kaksi kaunista siellä kartanon rouvina <3

    VastaaPoista
  2. Olen nähnyt sinulla silti paljon muitakin värejä ja ne sopivat hyvin! <3

    VastaaPoista