lauantai 30. lokakuuta 2021

Tunnelmaa kauniissa kodissa

/ PR-tapahtuma: DreamCozy /
Adean Origami-sohva

Viime viikon kohokohtia oli vierailu ihanassa Helsinkiläiskodissa. Sisustusvaikuttaja Marja Wickman, joka kirjoittaa myös Musta ovi -blogia, avasi kotinsa ovet päiväksi tämän kotimaisten sisustusbrändien infotilaisuudelle. Nautimme hyvästä seurasta ja tietenkin maistuvista tarjoiluista, kun ajattomuuteen panostavat Matri, Adea, Heirol ja Virtasen Maalitehdas asettuivat taloksi ja kertoivat uusista tuotteista ja tuulista.

Mieli lepäsi täällä kodissa, katsoipa minne vaan ja mietin aina, kun näen tällaisia uskomattoman kodikkaita mutta pelkistettyjä ratkaisuja, että pitäisikö oman kodin pintoja taas vähän tyhjentää ja miettiä tarkemmin kokonaisuutta. Sitä sopii taas pohtia.

Marja ja Marko Wickman
Sopivasti näkösuojaa, silti valoa tulvii

Origami-sohva

Kauhajokilaisen Adean moduuleista rakentuva ja yksilöllisesti muotoiltava Origami-sohva on englantilaisen muotoilijan Damian Williamsonin upea luomus. Pehmeästi piirretty viiva ja harmoninen kupera muoto toimivat alkusysäyksinä Origami-sohvalle. Sopivasti muhkea sohva kutsuu syliinsä ja on eleettömällä tavalla moderni. 
Aloin miettimään kuinka monta vuotta on sopiva aika sohvalle, voisiko jo lähes 20 vuoden jälkeen päivittää sohvan? Siinäpä pähkinä purtavaksi.


Kotimaisen Matrin uutuus Aina syntyi vastalauseena kertakäyttökulttuurille. Sänky valmistetaan käsityönä ja sen idea on muuntautuvuus. Sängyn pehmeyttä voi muuttaa yksilöllisesti kohtuuhintaisilla pintapehmustepaloilla eli niiden paikkaa vaihdellaan tai voi hankkia kokonaan uuden palan entisen tilalle. Paloja on saatavilla kolmea erilaista, erilaisen tuntuman antavaa - ratkaisu löytyy sen mukaan kaipaatko jämäkämpää tukea selällesi tai vaikkapa pehmeyttä lantion alueella. Oiva keksintö.
Meillä on juuri painiskeltu selkäkipujen parissa ja jopa koekäytetty uutta patjaa - tuloksetta. 

Kuva: Matri

Matrin pintapehmustepalat

Aimo Virtanen aloitti maalien tekemisen vuonna 1959 Paraisilla, Turun saaristossa. Piti kuulemma tehdä itse, kun ei muualta kelvollista saanaut. Aimon kehittämä pellavaöljypohjainen neljän luonnonöljyn maali loi Virtasen maaleille legendaarisen maineen tehokkuudellaan ja kestävyydellään. Kuten kuulimme tilaisuudessa, monilla kilpailijoilla, jotka mainostavat luonnonmukaisuutta, on vain kahta öljyä. Maali jättää todella kauniin himmeän pinnan ja isäntäväki oli maalatessaan todennut, että maalattavuus ja käsiteltävyys on aivan omaa luokkaansa - lopputuloksen esteettisyydestä puhumattakaan.

Harmaalla maalattu 'taulu' keittiössä on ihana sisustuselementtikin

Heirolin upeaa terästä ja leikkuulaudat

Kaarinasta kotoisin oleva Heirol juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan. Se on kotimainen keittiöväline- ja lifestylebrändi, joka toimii sekä koti- että ammattikeittiössä, missä laatu tulee testattua takuuvarmasti. Mallistossa on valtava valikoima teräs-, puu- ja kiviastioita ja välineitä.

Kuvasin terassilla olevan ihana syksyisen kattauksen ja siinä on upea portugalilaisesta ympäristöystävällisestä kivitavarasta käsin valmistettu Nosse Ceramics -astiasto. Aivan ihania pyöreän pehmeitä muotoja, joita on helppo yhdistellä jo olemassa oleviin. Nossesta löytyy kolme erilaista mallistoa: Edge, Svelte ja Smooth. Värimaailma on myös mietitty tarkkaan, käsintehdyn eläväistä ivory gold, terracotta, olive ja stone - kaikki niin upeita ja monikäyttöisiä.
Heirolin Nosse Ceramics


Kaikkia yrityksiä yhdistää ympäristöystävällisyys ja vahva pyrkimys kierrätettävyyteen. Minuun teki myös suuren vaikutuksen yritysten lämminhenkisyys ja ihanat tarinat, miten kukin oli saanut alkunsa. Kaikki ovat upeasti ajan hermolla teknologian sekä esteettisyyden näkökulmasta. Oli ilo tutustua itselle uusiin toimijoihin.

Kiitos isäntäväelle, upeille kotimaisille perheyrityksille ja 
Dreamcozylle ihastuttavasta ja inspiroivasta aamusta!

Maarit


8 kommenttia:

 1. Onpa upea tuo takkaseinä, huikean kaunis. Makuuhuoneen bohomaisesta tyylistä tykkään myös.
  Kaunista viikonloppua sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, harmaa väri antaa pehmeyttä ja koko koti oli niin kotoisa vaikka oli moderni rakennus.
   Tiistaiterkkuja <3

   Poista
 2. Upea talo ja tuttuja brändejä. Minäkin sain kutsun, mutta en päässyt tulemaan.
  Meidän sohva on 24 vuotta vanha, tosin olemme verhoiluttaneet sen nahalla kymmenen vuotta sitten. Mutta edelleen mieleinen ja ryhdikäs. Sänky voitais laittaa uusiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi ettet päässyt tulemaan, olisikin ollut mukava tavata kasvotusten. Vaikka emme ole tavanneet, ehkä olisimme tunnistaneet toisemme :) Oli todella ihanaa nähdä näitä upeita suomalaisia brändejä ja miten hienosti vievät tuotekehittelyä eteenpäin. Supertyyppejä!
   Kun on hyvä laatu, se kestää kymmeniä vuosia käytössä ja tosiaan verhoilullahan saa uuden ilmeen, vaikka on sekin arvokasta nykyään. Usein siinä kohtaa alkaa miettimään vaihtoehtoja sen ja uuden välillä.
   Mukavaa päivää sinne Turun suuntaan! <3

   Poista
 3. Dear Maarit, what a great apartment. I love this style and the sustainability of the designers. DreamCozy.
  Have a great Sunday.
  Best regards
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It was really a lovely home, simple yet cozy.
   Thank you so much for your comment dear Sigrid!

   Poista
 4. Upea koti. Paljon kauniita yksityiskohtia, mihin silmä pysähtyy. Erityisesti takkaseinä näyttää mahtavalle ja keittiö erittäin toimivalle. Valokin pääsee kauniisti sisälle ja viherkasvit näyttävät viihtyvän hyvin. Tulee vain mieleen sana: Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli niin kaunis. Ja oli tosiaan noiden valtavien viherkasvien myötä saanut pehmeän kotoisan ilmeen, vaikka oli niin moderni ympäristö. Oli aika harmaa aamu, mutta silti täynnä valoa. Pitäisi kaikissa kodeissa olla isot ikkunat! Meilläkin on, mutta kun ei ole noin korkeaa tilaa, valo ei silti pääse sisään samalla mitalla. Mutta kaunista siellä oli ja ihania suomalaisia brändejä.

   Poista