perjantai 8. lokakuuta 2021

Vilkaisu syyskotiin - ajaton tyyli on ja pysyy

Olen kirjoittanut viime vuonna ajattomuudesta ja sisustusrauhasta, siitä että olen pyrkinyt löytämään tietynlaisen rauhan sisustamiseen. Ettei aina olisi mielen päällä jotain hankintaa tai muutosta. Kun katson postauksiani viime vuodelta, syyskuista juttua Mukana sisustustrendissä, ajattomuudessa tai keväistä tarinointia Olenko löytänyt sisustusrauhan, voin todeta, että mikään ei ole muuttunut. Toki kukat, esineet, kirjat ja välillä huonekalutkin vaihtavat paikkaa, mutta sen suurempia muutoksia ei ole tapahtunut. Eli tältä meillä näyttää nyt olohuoneessa. 
Olohuoneen toisella laidalla on telkkarinurkka, jossa musta nahkasohva on ollut jo 20 vuotta samalla paikalla. Kirjahylly on integroitu paikalleen jo muuton yhteydessä, mutta tauluhylly laitettiin muutama vuosi sitten. Seinä näytti tyhjältä ja taulut olivat jemmassa, joten saatiin molemmat asiat nivoutettua yhteen. By Rydensin musta seinävalaisin on uusi - tai no, eihän se uusi ole koska ostin sen nettikirppikseltä, mutta meillä uutta. 
Olkkarin harmaat Fanni K Lumo-matot (*saatu 2018) on edelleenkin silmääni ilahduttavat. Hillitty ja riittävän tumma harmaan sävy sopii sohvien pellavan sävyyn hyvin. Kun huonekaluissa on ripaus särmää antavaa mustaa, värikombo on toimiva. 
Pyöreä musta pöytä on löytö Kierrätyskeskuksesta.Sellainen on kyllä mielessä, että pitäisi alakerrassa oleva lipasto maalata kalkkimaalilla mustaksi. Se on aika kova homma, muttei mahdoton, joten se on lisätty to do -listalle.

Minkälaisia mietteitä siellä on sisustuksen suhteen? Tyytyväinen vai pitääkö jotain muuttaa tai hankkia?

Maarit15 kommenttia:

 1. Teidän olohuoneessa on kiva tunnelma. Ruskeat pöydät antavat mukavasti kontrastia vaalealle sohvalle. Sun viherkasvit voivat hyvin. Ennen muuta ihailen sun peikonlehteä. Omalleni kun kävi huonosti. Mulla on peikonlehden varsia juurtumassa. Kai ne voisi jo istuttaa multaan. En aio isompia sisustusmuutoksia tehdä nyt syksyllä. Muutaman sohvatyynyn päällisen aattelin ommella. Sisustuksessa on myös tärkeää että jokaisella tavaralla on oma paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu peikonlehti voi niin hyvin että pitäisi laittaa uudet tukikepit lähiaikoina, koska se tuppaa kallistumaan ja pelkään sen kaatuvan. Ne juurtuvat mielestäni varsin hyvin, kunhan on juuria näkyvillä - toivotaan että ne pääsevät hyvään vauhtiin.
   Samoilla linjoilla ollaan järjestelmällisyydenkin kanssa, en voi oikein sietää epäjärjestystä. Sohvatyynyillä saakin uutta ilmettä pienellä rahalla.

   Poista
 2. En jaksa vieläkään kirjoittaa pidemmästi, vaikka haluaisin, mutta sen halusin sanoa, että sisustusrauha on just ihana ja kuvaava ja rauhoittava sana 🧡.
  Ja sopii niin täydellisesti paitsi omaan rauhoittavaan ja rauhalliseen olemukseesi, myös teidän kauniiseen kotiin 🧡. Ja haluan ajatella, että itsellänikin on ehkä sitten kuitenkin ollut kyse ennemminkin sisutusrauhasta kuin omasta laiskuudestani, joksi välillä olen mieltänyt sen että meillä ei ole vuosikausiin tapahtunut mitään. Joskin tänä syksynä tuli pitkästä aikaa tunne ja tarve tehdä maltillisia muutoksia (mm asentaa makkarin päätyseinälle rauhoittavaa ja viilentävää usvaista metsää kuvaava valokuvatapetti, mutta se jäi nyt muiden asioiden alle 😔.

  Ja näköjään nyt sitten kuitenkin aloin kirjoittamaan pitkästi ja jopa puhelimella, joka on mulle erityisvaikeaa, mutta onnistuit jälleen kerran inspiroimaan omalla rauhallisella tyylilläsi 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka silti, että kirjoitit kaikesta huolimatta <3
   Jos on tyytyväinen olo, ei kaipaa muutosta, niin onhan se mitä suurimmassa määrin sitä rauhaa. Ja hei kuvailemasi viilentävä usvamaisema kuulostaa ihanalta, Torronsuon syysaamun tunnelmaa. Laitatte sitten, kun on sopiva hetki - onhan asia jo valmiiksi mietittynä :)
   Sellaista rauhaa ei meillä silti ole, etteikö jotain uutta kippoa tai kuppia tulisi hankittua - mutta sehän on taas keittiötarvike...
   Rauhallista iltaa sulle <3

   Poista
 3. Teidän koti on ihanan seesteinen ja kaunis. Tällä hetkellä on säästötoimet menossa, että saataisiin hankittua meille uusi sohva, muuten ollaan tyytyväisiä meidän kodin sisustukseen.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita sitten blogiin juttua, kun sohva-asia on ajankohtainen; on aina kiinnostavaa nähdä minkälaisia sohvia kaverit hankkivat kotiinsa :)
   Leppoisaa iltaa Outi <3

   Poista
 4. Vähän tekisi mieli luopua jostain vanhasta ja uutta tilalle, mutta tällä hetkellä melko tyytyväinen kokonaisuuteen.

  Ihanaa syksyä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se kuulostaa aina ihanalta, kun ollaan tyytyväisiä kotiin; sehän on optimaalinen tilanne.
   Mukavia syyspäiviä <3

   Poista
 5. Dear Maarit, I'm so sorry, that I haven't commented on your blogposts for so long. But I had no time. We have been working on our holiday flat for renovation and it seems, that it is going to be ready for rent in November. And before we started with the renovation, we had been on vacation with our daughters.
  After all, here I'm back again and like the way, you have styled your home very much. We also have a lot of furniture and decoration since many years. But some little changes I will do too.
  Have a great week und wonderful autumn days
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dear Sigrid, don't worry <3
   It's the same with me, I have been trying to keep on writing but have not had energy and time to visit the blogs. I have to come to see if you have written already something about your holiday home, it sounds super interesting.
   So, lets take this easy <3
   Wish you a relaxed and beautiful autumn,
   Maarit

   Poista
 6. Täydellisen ajattoman kaunista ja sävymaailma, johon ei kyllästy. Kivaa uutta viikkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
 7. Olisipa ihana istahtaa tuonne teidän olohuoneeseenne, josta huokuu hyvä olo ja harmonia. Kädessä kuppi teetä ja leppoisaa rupattelua tulee näistä kuvista mieleen.

  Muutoksia eli huonekalujen paikkojen siirtoa aina välillä mietiskelen, mutta nyt juuri ei ollut puhtia sellaiseen. Yläkerran pikkutoiletin ehostus/kunnostus/raikastus on työlistalla.Lisäksi aulan lattian maalaus jäi loman loputtua, mutta olen toiveikas, että saisin sen helähtämään pika puoliin parilla maalikerroksella.
  Kotielämä on ihanaa! Torstai-illan terveisin Tuija

  VastaaPoista