sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Postikortti Espanjasta


Emme varmasti koskaan ole tehneet matkapäätöstä näin pikaisesti. Espanjan tilanne pandemian suhteen on hyvä, parempi kuin Suomessa, joten se oli ensimmäinen vaihe päätöksenteossa. Olimme tasan kaksi vuotta sitten vuokralla tässä samassa asunnossa, joka on ollut kaikin puolin paras vuokraamistamme ja kun sekin oli nyt vapaana, emme kauaa empineet. 
Nyt olemme täällä ja olemme kokeneet ensimmäisinä päivinä sekä huikean myrskyn että ihanasti lämmittävän Välimeren auringon. Lämpötila on nyt marraskuun puolen välin kieppeillä ollut 20 asteen tuntumassa. Iltaisin ja aamuisin on ollut melko viileää, mutta heti kun aurinko ilmaantuu se tuo tullessaan miellyttävän lämmön. Selkeästi viileämpään suuntaan ollaan silti menossa.

Jälleen on nähty ja todettu asunnon valoisuuden eli isojen ikkunoiden tärkeys. Tässä Aurinkorannikolla, Carvajalissa sijaitsevassa asunnossa on isot korkeat ikkunat kahteen suuntaan ja heikkokin aurinko lämmittää sen päivän mittaan miellyttäväksi, ja illallakin on mukava olla. Asunnot ovat pääsääntöisesti viileitä, siis kylmiä ja kosteita, muulloin kuin kesäaikaan ja auringon lämmöllä on suuri merkitys lämmityksessä. Ja onhan valo hyväksi mielellekin!
Kirjoitin pari vuotta sitten tästä asunnosta, joten en nyt mene siihen sen enempää - täältä löytyy paljon kuvia ja muuta tietoa.


Tulopäivän ilmalla on iso rooli, onko tunnelma pelonsekaisen odottava, onko helleaalto kääntynyt lopullisesti talven puolelle vai ottaako aurinko vastaan avosylin. Ajoimme suoraan kentältä lähirannan rantakuppilaan, chiringuitoon lounaalle, jossa kuuluu ainakin kerran reissussa syödä vartaassa hiillostetut ja suolassa pyöräytetyt sardiinit. Olo oli auvoinen, tätä oli niin pitkään odotettu. Ja lämmintä oli.


Sää vaihtui lennossa hirveään myrskyyn. Siinä oli ihmettelemistä, sillä en ole kokenut koskaan noin pelottavaa ja uhkaavan näköistä keliä. Ulos ei ollut menemistä, koska kaikenlaista roskaa ja palmunlehtiä sinkoili tuulessa eikä juuri päässyt eteenpäin. Jalkakäytävät on edelleen täynnä hiekkaa ja luin aamulla, että yksi rantakahviloistakin oli romahtanut toissapäivänä. Myräkkää oli silti hienoa seurata sisältä, turvallisesti neljän seinän sisältä. 
Illat ja yöt ovat olleet jo selkeästi viileitä. Päivisin noin 17-20 astetta, jopa myrskyn aikana oli ihmeen lämmintä. Silti on käynyt jälleen mielessä, että tämä paikka ei ole talvikuukausien kohde - siis meille ainakaan. Kaipaamme lämpimämpää erityisesti iltaisin, että tarkenisi istuskella ulkonakin.
Tällä reissulla elvytän innostustani kävelyyn ja tavoitteena on tehdä päivittäin kunnon lenkit reippaalla vauhdilla. Alku on ainakin lupaava :) 

Jo kotona mietimme mitä kaikkia ihanuuksia grillaamme täällä. Kuulostaa varmaan hullulta, mutta ruoka, kokkaaminen ja syöminen terveellisesti on niin tärkeää - ja kivaa. Etenkään nyt ei kiinnosta istua ravintoloissa sisällä, mutta emme muutenkaan nauti iltojemme viettämisestä niissä. Lounas välillä rantaravintolassa sen sijaan on nautinnollista ja kotona sitten tirisevät grillissä jättiravut, pienet mustekalat ja maukkaat kalat ja kasvikset ja... 


Vielä pari sanaa lentomatkoista, sillä sitä ehkä epäröin eniten matkustamiseen liittyen. Finnairilta tuli tarkat ohjeet koronaan liittyen; lentoa varten piti ladata puhelimeen koronapassi sekä täyttää Espanjan viranomaisten vaatima Spain Travel Health -aplikaatiossa oleva lomake, joka tarkastettiinkin Malagan kentällä. Koneessa oli maskipakko, jota lentoemännät vahtivat (onneksi) tarkasti eikä esimerkiksi kangasmaski riittänyt. Jos matkustaja oli ruokailun jälkeen liian pitkään ilman maskia, he seisoivat vieressä niin kauan että se laitettiin kasvoille. 

Terveiset Espanjasta!

Maarit
13 kommenttia:

 1. Mielellään sitä nuo säät ottaa,kun Suomen kylmyyden.Oletteko kauankin lomalla?
  Ihanaa lomaa��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä mukava piristys marraskuun harmauteen, mutta on kiva tulla takaisin joulua laittamaan :)

   Poista
 2. Ihanaa, että olette nyt Espanjassa, kyllä se Suomen pimeyden voittaa oli keli mikä tahansa. Siellä väriterapia on vaan niin ihanaa. Mietin, että eikö siellä asunnoissa pääsääntöisesti ole ilmalämpöpumppua, jolla lämmittää asunto talvella? Meillä se hurruuttelee kesät talvet, välillä viilentää, lämmittää tai sitten vaan poistaa kosteutta :) Ihanaa loman jatkoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä valo kyllä superihanaa ja vaikka on ollut tuulisiakin päiviä, se hellii mieltä. On ilmalämpöpumput yleistyneet, olisikohan se jo peräti lakisääteinen vuokrattavissa asunnoissa, en ole ihan varma. Silti asuntojen peruslämpötila on kylmänkostea talvikuukausina ja pumpun pitäisi olla aina päällä hurisemassa - meillä on ollut vähän hankaluuksia niiden kanssa allergian suhteen, koska voivat kerätä homeitiöitä ym. Mutta täällä on just sopivaa, kun on mukana villasukatkin :)
   Katselin muuten v 2019 kuvia täältä samasta paikasta ja silloin syötiin aamiaiset ja usein illallakin terassilla, nyt ei ole tuulen takia pystynyt kuin muutaman kerran eli on selvästi kylmempi marraskuu, tai toi tuuli tekee sen.
   Lokoisia päiviä ja pikaista toipumista <3

   Poista
 3. Aivan ihanaa lomaa teille, nauttikaa lämmöstä <3

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia ja menoa ja ruokia. Tuo asunto kiinnostelee, kuulostaa aivan täydelliseltä ja isot ikkunat ja kauniit näkymät, wow.

  Sydämellistä reissun jatkoa Maarit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut paras tähän asti vuokraamistamme ja siksi lähdettiinkin heti kun oli mahdollista ja tämäkin vapaana, kaikenlaista on nimittäin nähty ja koettu vuosien mittaan.
   Auringonsäteitä viikkoosi Tiia <3

   Poista
 5. Dear Maarit, have a great vacation and enjoy the sun, the food and the sea.
  Best regards
  Sigrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much dear Sigrid, I'm sending lots of sunrays to you <3

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia. Jotain tuollaista on itsellämmekin haaveissa. Odotan innolla lisää postauksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena, näitä tulee vähitellen... Olethan lukenut aiempia juttujani edellisiltä reissuilta? Niitä löytyy kun googlaat Sopusointuja Espanja...
   Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 7. Ihanaa Espanjan valoa olen jo instassasi ihaillut, tuo mieleeni kolmen vuoden takaisen Malagan-matkan siellä syksyn työskennellyttä miestäni tapaamaan. Juuri ne päivät olivat aurinkoisia ja aika lämpimiäkin, jäi hyvin positiivinen mielikuva ja vielä menisin mielelläni pidemmäksikin aikaa.

  VastaaPoista