keskiviikko 24. marraskuuta 2021

Valkoiset talot, pienet kujat

Olemme ottaneet tavaksemme lähteä liikkeelle heti aamiaisen jälkeen ja se on sujunut jouhevasti. Tulee lähdettyä pois asunnolta eikä tarvitse sen kummemmin miettiä enää liikuntaa, ja loppupäivän voi tehdä mitä mieleen tulee tai olla tekemättä mitään. Yleensä lähden lenkille alas rantaan, jonne on matkaa linnuntietä pari sataa metriä, mutta mutkittelevaa tietä pitkin tuplasti. Mennessä laskeudutaan mäkiä alas ja takaisin tullessa kavutaan koko matka rinnettä ylöspäin. Siinä nousee sykkeet mukavasti, kun vielä lopuksi kapuaa portaatkin kolmanteen kerrokseen. Näillä reissuilla tulee helposti 6-8 km.


Asuntomme on Torreblancan ja Carvajalin tuntumassa, eikä oikein tiedetä kumpaan alueeseen se kuuluu. Kuulimme eilen, että rantasuikale olisi Carvajal ja tämä ylempi Torreblancaa.  Pikkuterassiltamme on näkymät alas merelle ja yläterassilta myös toiseen suuntaan, kumpuileville rinteille. Tänään lähdin taivaltamaan pieniä mutkittelevia kyläteitä pitkin kohti kukkulaa. 


Ei ollut ruuhkaa, eikä juuri muita ihmisiäkään. Tuntui vähän siltä, kuin olisin kävellyt ihmisten takapihalla, niin intiimejä portteja oli vieri vieressä. Parasta alueessa on se, että täällä on pelkästään paikallisten koteja. Teiden ja kujien varsilla ei juuri ollut tyhjiä tontteja ja pienet valkoiset talot nököttivät vieri vieressä, suurin osa ollut siinä jo vuosikymmeniä. Fuksianvärisenä hehkuvat bougainvillet koristivat aitamuureja, jotka suojasivat taloja tehokkaasti uteliailta katseilta. Mummo lakaisi portaitaan, posteljooni ajeli vespalla ja huikkasi pysähtyessään 'hola'. 


Aikamoinen serpenttiini piirtyi Sports Trackerin kartalle, monta kaunista kuvaa painui mieleeni ja jälleen löytyi yksi pikkiriikkinen espanjalainen valkoinen kylä kukkulan rinteellä. Näissä vähemmän tyylikkäissä ja rustiikkisissa taloissa on oma tunnelmansa, ihan erilainen kuin moderneissa. Ja tämä on vain muutaman kilometrin päässä Fuengirolasta. 

Maarit

4 kommenttia:

 1. Hei!
  Denise täällä BGA.FIstä.
  Haluaisin saada yhteyttä sinuun yhteistyöehdotuksen merkeissä.
  Voitko kirjoittaa minulle osoitteeseen denise.valler@bgavideoproduktion.se ?
  Toivottavasti kuullaan pian

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos viestistä; palataaan asiaan sähköpostitse. T Maarit

   Poista
 2. On kyllä upeat maisemat joissa kävellä. Niin vielä kesäiseltä siellä näyttää.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Maarit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole syksy puraissut luontoa, vaikka lämpötila on jo laskenut kesän lukemista.
   Auringonsäteitä viikkoosi Outi ☀️

   Poista