sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Kun kaikki on vielä edessä - hetkiä toukokuiselta viikolta

BLONDME -hiustenvärjäys PR-käynti

Vuoden kaunein aika on käsillä - tässä ja nyt. Kevät on vuodenajoista lähinnä sydäntäni, koska kaikki on vielä edessä - koko pitkä kesä. Luonto vihertyi lähes silmissä tällä viikolla, kun lämpö antoi sille voimaa. Mietin aina tässä vaiheessa, että nyt pitää tarttua hetkeen ennen kuin se livahtaa ohi. Toukokuussa on usein häiritsevän kylmää ja tuulista, niitä päiviä oli nytkin. Niinä päivinä kun lämpötila kohosi yli 10 asteen, hurautin pikkumökille Kirkkonummelle. Olen käynyt virkistäytymässä meressä useammin kuin koskaan ennen, pääsääntöisesti aamuisin, mutta monesti myös lämpiminä iltoina (veden lämpötila on nyt 12 astetta). Lämpötila nousi kotonakin heti kuumina päivinä sellaiseksi, että oli pakko päästä mereen iltauinnille. Terassimme muuttui vihdoin mustavalkeasta rottinkiseksi, siitä kerron toisessa jutussa. Kukkapenkit kotipihalla on huollettu ja ilokseni huomasin, että jälleen kompostini on hönkinyt mallikkaasti ja kehittynyt meheväksi mullaksi. 

Olin Raili Hulkkosen meikattavana ja taas kerran ihmettelin itsekin miten iso muutos on kevyelläkin meikillä - kun se tehdään oikein. Tasainen ihon väri, rajaukset ja kulmat - siinä kolme tärkeintä ilmeen kohottajaa.


Kävelen kotoa aina uimapaikalle ja matkan varrella ihmettelen kevään etenemistä (vai alkukesän), kuuntelen lintujen uskomatonta konserttia. Pysähtelen ja ihastelen. Onkohan valkovuokkoja tänä vuonna enemmän kuin aiemmin? Valkovuokkomatot peittävät maan metsiköissä. Kielojen lehdet ovat jo terhakoita, mutta nuppuja ei vielä näkynyt. Sen sijaan tuomet kukkivat kohta, ehkä jo ensi viikolla.


Meressä tarkenen jo varsin pitkään, en ole tosin ottanut aikaa. Laskeuduin aiemmin portaita, mutta nyt kahlaan rannasta ja huomaan, että kahlaamalla ja veden alla pysytellessä ei ole ollenkaan niin viluisen tuntuista. Onhan vesi toisaalta jo niin paljon lämpimämpää :) Uintireissuun kuuluu aina myös nuuhkiminen, suolaisen meren tuoksun nuuhkiminen. Se on kesän tuoksua parhaimmillaan.


Vanhempien pikkumökillä on aherrettu lähes päivittäin, ainakin kaikkina aurinkoisina päivinä. Tontti on pääosin kalliota ja siellä on lakaistu ja haravoitu kaikki mahdolliset paikat. Äidillä on tapana tehdä sinne tänne risuluutia, joilla voi sipsutella havut sammoituneilta kiviltä sammalta vaurioittamatta. Tulokahvit on ollut tapana juoda aina, kun päästään perille, niin nytkin. Istumme sviitin terassilla ja samalla tutkailemme ympäristöä sillä silmällä - mihin tänään iskisimme kyntemme. Tämä on tosin vain alkukauden huumaa, kyllä osaamme istuskellakin ja nauttia aikaansaannoksistamme.Viikon toinen kauneussessio oli loppuviikosta, kun sain kutsun Schwarzkopf Professionalilta hiusten vaalennukseen heidän studiolleen. Jokainen täydellinen vaalea on erilainen ja sitä pitää vaalia. Olen huomannut sen kantapään kautta itsekin pandemian aikana, sillä hiukseni ovat erilaisten sattumusten kautta muuttuneet oudon värisiksi. Tumma ja tunkkainen keltaisuus oli ongelmani, kun keskustelimme kouluttajan kanssa lähtötilanteesta. Sitä ei voitu lähteä vaalentamaan ja kirkastamaan tuosta noin vaan. Olen ollut aina ja tulen olemaan jonkun sortin blondi, sävy voi tosin vaihdella, joten haastetta riitti.

BLONDME-sarja on suunniteltu vaaleiden hiusten erilaisille tarpeille. On tärkeää, että hiusten kunto huomioidaan vaalennusta tai raitoja tehdessä, jotta niiden joustavuus ja vahvuus säilyvät. Hiuksiani on käsitelty kovasti menneen vuoden aikana, joten niistä ei voitu lähteä raidoittamaan hiekan vaaleaa, mikä on ollut suosikkini. Pitkällisen miettimisen ja analysoinnin jälkeen kouluttaja Laura päätti tehdä niistä viileät - niin että saatiin keltaisuus eliminoitua. Kuulin sanoja icy ja silver ja ne johdattivat viileään värimaailmaan. 

Lopputulos on mykistävä! Eniten ihmetystä aiheutti se, kuinka paljon tämä värisävyn muuttaminen vaikutti kasvojeni väriin. Tuntuu, että silmät tulivat sinisimmiksi ja hiusten viileä väri hehkuttaa myös kasvojen sävyä. Minulla on ollut kerran aiemminkin harmahtavaa sävyä hiuksissa, mutta se oli liian tumma ja liian tasainen - nyt on mukana reilusti vaaleaa raitaa kehystämässä kasvoja eli löytyy useita vivahteita. Raidat tehtiin 'riviin' koko etuosaan, jotta ne näkyvät myös silloin kun hiukset ovat kiinni ja taaksepäin. 

Jälkeen

Ennen

Ennen - jälkeen
Sain Lauralta myös tarkkoja hoito-ohjeita vaaleille hiuksille. Pitää välttää liian kuumalla pesemistä sekä liian peseviä shampoita, sillä ne kuluttavat eli pesevät pois myös väriä. Keratiini-tuotteet ovat aina hyviä vaaleille ja vaalennetuille hiuksille.
Hiusten väri voi muuttua naisilla iän myötä monesta syystä. Hormonit, stressi, ikääntyminen, ruoka ja raskaus voivat nopeastikin saada muutoksia myös hiuksiin. Niistä ei tarvitse huolestua, apua kyllä löytyy.

Minulle suositeltiin raitoja jatkossa vain 2-3 kuukauden välein ja siinä välissä suositeltiin ottamaan BLONDME-kirkastushoito kampaajalla. Tämä kiiltosävyte raikastaa väriä ja on hellävaraisempi, ja niitä on saatavilla eri sävyjä ja se valitaan hiusten lähtötilanteen ja toivotun lopputuloksen mukaan.

Jos haluan neutraloida kotona tätä harmautta, pesen Detox-puhdistavalla shampoolla. Ja kun kaipaan kirkastusta jo ehkä hivenen kellastuneeseen tai haalistuneeseen väriin, pesen Neutralizing lilalla shampoolla. Latvoista huolehditaan silottavilla silikonia sisältävillä tuotteilla - ne vain ovat parhaat pörröisyyden taltuttajat vaikka silikonia pyritään välttämäänkin.

Ja vielä vinkki: hiuksesi saavat uutta kuohkeutta, kun vaihdat hitusen jakauksen paikkaa. Jo milli pari nostaa ne uuteen volyymiin päälaelta.Nyt ei ole enää bad hair daytä, sillä viihdyn todella hyvin tässä värissä. Sain myös niin loistavia hiustenlaittovinkkejä, että voisin tehdä niistä ihan oman jutun - kiinnostaisiko?
Mitäpä sinun viikkosi piti sisällään?

Aurinkoista uutta viikkoa!

Maarit


Voit seurata blogiani näissä kanavissa:perjantai 14. toukokuuta 2021

Kirppisonnea - ihania kesäastioita

Mökkielämä (tai muu kotielämä) ja kattaus ei ole oikein mitään, ellei joukkoon ole sujautettu secondhand-vatia tai kulahtanutta kuppia. Olen kolunnut kirppiksiä jo vuosikymmeniä ja ensimmäiset muistoni ovat vuodelta 1983, vuodelta jolloin tytär syntyi. Kirppistely kolahti heti ja jäi osaksi elämääni. Kun teet hyvän löydön, sen tuoma mielihyvä on monesti isompi kuin ostaessasi uuden. Monet näistä kuvien astioista ovat viime kesän löytöjä mökkipaikkakunnan erilaisilta kirppiksiltä tai kierrätyskeskuksesta. Niiden kiertäminen kuuluu asiaan siinä missä ruokakaupassa käynti. Huomaan, että itselleni on tullut tästä edullisten löytöjen tekemisestä lähes elämäntapa.
Sinivalkoiset astiat ovat kesäisiä ja raikastavat kattausta. Meillä on sekä kotona että mökillä valkoisia, harmaita ja beigejä astioita,  joten niiden kaveriksi on helppo hankkia yksittäisiä astioita - jos löytää kivoja. Pyrin välttämään sitä, että kaapit olisivat kukkuroillaan astioita ja kaikki ovatkin käytössä. Juhla-astioita ei meillä ole, samat kipot ja kannut ovat käytössä aina. En osta turhia ja pyrin laittamaan kiertoon aina jonkin vanhan, kun löydän uutta.Siniset espressokupit ovat Arabian Faenza-sarjaa ja sitä hankkisin mielelläni kotiinkin jos vain jostain löytäisin - siinähän juuri kirppistelyn viehätys piileekin, ettei koskaan tiedä mitä löytää. Siniset lautaset ovat sekalaista seurakuntaa ja käsinmaalatun näköiset ovat varmasti matkamuistoja jostain Välimeren maista.

Kirpparilta löytynyt puulusikka Monday TO Sunday HOME -kipossa 

Nämä ruskeanvihreät Höganäsin kahvikupit löysin keväällä kierrätyskeskuksesta. Niitä oli kymmenkunta lautasineen, enkä miettinyt sekuntiakaan kun olin jo napannut ne ostoskoriin. Kupit matkaavat tänne Kirkkonummen pikkumökille jossain vaiheessa. Alimman kuvan Lait-maitokannu on symppiksen pyöreämuotoinen ja on käsintehty Ranskassa pohjan teksteistä päätellen.Saa nähdä minkälaisia kirppiksiä löytyy tänä vuonna mökkikunnasta ja matkan varrelta - toivotaan, että auton jarrut toimivat myös.
Minkälaisia löytöjä siellä on tehty? Mikä on paras löytösi?

Maarit

torstai 6. toukokuuta 2021

Vaateinspiraatiota & ihana lifestyle-myymälä

/ Kaupallinen yhteistyö: Monday TO Sunday HOME /

Vietin ihanan iltapäivän tällä viikolla Monday TO Sunday HOME -lifestyle Lauttasaaren myymälässä. Sain idean tähän juttuun parisen viikkoa sitten, kun kävin katsastamassa kevätuutuuksia - halusin tehdä jutun myymälän kauniista vaatteista aikuisen näkökulmasta.

Liikkeen omistaja Päivi Lemström rakastaa luonnon materiaaleja, valkoista ja vaaleita harmonisia värejä. Tyyli vaatteissa on rentoa ja naisellista. Kun astuu sisään myymälään, tuntuu kuin pujahtaisi ovesta aivan toiseen maailmaan. Vaaleaan ja valoisaan, kodikkaaseen ja kauniiseen. Valkoisen, puun ja pellavan maailmaan. 
 
Lauttasaaren lifestyle-myymälässä on huomattavasti laajempi valikoima kaikkea kuin Espoon Mankkaan liikkeessä ja osaa mallistosta on vain täällä. Koko loft-myymälä on pullollaan kaikkea silmää miellyttävää: tarkoin harkittuja huonekaluja, valaisimia, sisustusesineitä, koruja, sisustuskirjoja ja paljon vaatteita. Ihania kesäkasseja niinestä ja narusta. Kaikki sopii keskenään, malleiltaan, tyyliltään ja väreiltään. 

Päivi suunnittelee myös omaa valkoista keramiikka-astiastoa, jotka valmistetaan käsityönä Puolassa. Siihen kuuluu kahvikuppeja, mukeja, pikku lautasia, monenkokoisia kulhoja ja vateja, maljakoita... Itselleni on kertynyt vuosien mittaan monenlaisia sarjan vateja ja kulhoja - pidän niiden vitivalkoisesta käsintehdystä ilmeestä muiden astioideni rinnalla, ne tuovat kivaa rouheutta kattaukseen.

Parasta on se, että siellä myydään paljon uniikkeja tuotemerkkejä mitä ei muualta saa ja Päivi etsii maailmalta koko ajan uutta. Olen aina ihmetellyt, miten hän pystyykin vainuamaan ja metsästämään kaiken tuon ihanuuden maailman tavarapaljouden keskeltä. 
Valitsin kuviin vaatteista sellaisia mutkattomia asuja, jotka sopivat aikuiseen tyyliin. Eivät ole liian hienoja, vaan rentoja kevät- ja kesäpäivien käyttövaatteita. Upeita lomavaatteita rannoille tai kaupunkiin, sitten kun voi taas lähteä. Kaikki ovat todella monikäyttöisiä ja huolettomia.

PELLAVAHOUSUT JA 3 ERILAISTA YLÄOSAA
 
Pellavahousut ovat monikäyttöiset ja mukavan pehmeät päällä. Ne saa lököttää sopivasti, mutta eivät tarpeettomasti leventää lantiota. Lahkeet voi halutessaan kääräistä lyhyemmiksi - tämä pituus sopii itse asiassa todella monille ja nilkkojen näkyminen keventää ilmettä. 
Valitsin kolme erilaista yläosaa, erityylisiä ja eri pituisia, kaikki armollisia aikuisen mittasuhteille ja sopivasti lantion peittäviä.

Tämän puhtaan valkoisen paidan hihat ovat ohutta pehmeää trikoota ja ne pysyvät hyvin paikallaan ylös vedettyinä. Upeasti laskeutuvan tunikan miehusta on pitsikuvioitu, muttei liian läpinäkyvä. Malli on takaa hieman pidempi. Tämä tunika on ihana myös valkoisten housujen kanssa!
Toinen paitis on pellavaa, reipas ja rento, jota voi pitää myös auki vaikkapa topin kanssa. Pituus on armeliaasti reisiin asti ulottuva ja sivuilla on syvät halkiot. Pellava on pehmeää ja iholla mukavan tuntuista. Tämä on todellinen luottovaate kesägarderobiin.
Kolmas pellavahousujen (ja farkkujenkin) kanssa upeasti sopiva on kietaisumallinen pellavapaita. Mikä ihana idea tämä kietaisu - siitä tulee heti pukevamman näköinen kokonaisuus. Tärkeät yksityiskohdat on pieni neppari, joka pitää pääntien kurissa sekä kuminauhat hivenen pussimaisissa hihansuissa. Malli on niin väljä ja menee reilusti kaksin kerroin, että se peittää tarvittaessa armeliaasti.


Tämä superpehmeä puuvillamekko on reipashenkinen vaihtoehto kukkamekoille. Mekko on sopivan väljä, joka kietaistaan vyöllä istuvaksi. Pyöristetyt sivuhalkiot keventävät ilmettä. Tätä voi käyttää mekkona tai esimerkiksi leveiden housujen kanssa.
Voin niin kuvitella, miten voisin haahuilla paahtavassa kuumuudessa etelän kujilla tässä mekossa, jalassa vain matalat sandaalit.


Puuterinen nudebeige pitkä liehuva mekko on kesäpäivien kaunistaja. Tämä on samaa kuvioitua pitsimäistä kangasta kuin pellavahousujen ensimmäinen tunikayläosa. Todella laskeutuva kangas, aavistuksen painavakin, on ylellisen tuntuinen. Kevyt rusketus, sandaalit jalkaan, kultakorut kaulaan ja kesän kaunein look on valmis. 


Kuudentena suosikkinani on tämä ylellinen hiekanvärinen koti-/oloasu. Siihen kuuluu väljät leveälahkeiset housut ja pitsisomisteinen toppi, molemmat satiinimaista laskeutuvaa materiaalia. Ihastuin housujen malliin, koska ne olivat sopivan väljät niin ettei alusvaatteiden rajat näy, ja silti niin linjakkaat. Ja kerrankin sopivan pituiset lahkeen myös lyhyemmälle! Ohut takki on kermanväristä neulosta. Kaikkia osia myydään erikseen. Jos joskus hankkisi itselleen salonkikelpoisen kotiasun...


Tämä vaatteiden ja mallistojen rytmi on mennyt sellaiseksi, että pitää oivaltaa tarpeensa jo kauan ennen kauden alkua. Kun helteet saapuvat, parhaat on menneet. Se välillä turhauttaa, mutta kun tiedostaa tilanteen ja toimii sen mukaan, on asut sitten valmiina aurinkopäiviin. 

Mietin aina itse, että olen niin tärkeä itselleni, että ostan itse lahjoja - tässä onkin monta ihanaa äitienpäivälahjavinkkiäkin.


Sain elää mukavan iltapäivän ylellistä elämää kauniissa loft-'kodissa', ihanien asioiden ympäröimänä ja kivassa seurassa. Kannattaa käydä inspiroitumassa täällä viihtyisässä keitaassa, vaikka tehdä kevätretki ystävän kanssa tänne 200 m2 myymälään. Tilaa ja väljyyttä on sopivasti katsella kaikkea kaunista rauhassa.
 
Lauttasaareen ajaa Helsingin keskustasta tai Espoosta nopeasti, Länsiväylältä kestää enää viitisen minuuttia perille. 3-4 tunnin pysäköintipaikkoja löytyy pihapiirin parkkihallista. Verkkokauppa on tulossa, nyt palvelevat nämä kaksi myymälää:

Lauttasaari:
Kiviaidankatu 2 B, 3. krs, 00210 Helsinki
Puh 040 198 0866

Mankkaa:
Sinimäentie 6, 02630 Espoo
Puh. 040 055 0347


Olisi kiva kuulla, mikä näistä asuista on sinun suosikkisi. Entä onko pellava sinun kesäkankaasi?  

Maarit

Sisustuskuvat: Monday TO Sunday HOME